DR. KÁDÁR ZSOLT

PLASZTIKAI SEBÉSZ

“Szakterületem a bőr- és lágyrész-daganatok sebészete. Különös érdeklődési területem az arc és a nyak plasztikai sebészete, a ránckezelések feltöltőanyag és botox használatával, az emlősebészet, és az alakformáló sebészeti beavatkozások.”

Főbb szakterületek

Szakterületem a bőr- és lágyrész-daganatok sebészete. Különös érdeklődési területem az arc és a nyak plasztikai sebészete a ránckezelések feltöltőanyag és botox használatával, az emlősebészet, az alakformáló sebészeti beavatkozások.

Szakmai profil

1995-ben szereztem orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen (POTE, jelenleg PTE-ÁOK)
Az egyetem után 1995 és 2000 között gyakornokként dolgoztam a Tolna Megyei Önkormányzat Kórházának Sebészeti Osztályán
2000-ben általános sebész szakvizsgát tettem
2001-ben sebész szakorvosként rövid időt töltöttem a Keszthelyi Városi Kórház Sebészeti Osztályán.
2001-ben visszakerültem Pécsre, és azóta is a PTE ÁOK Bőr- Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinikájának Sebészeti részlegén klinikai főorvosként dolgozom.
2004-ben klinikai onkológiai, majd
2006-ban plasztikai (égési) sebészeti szakvizsgát tettem.
2007 óta PhD képzésben veszek részt egyéni felkészülőként.
2002 óta több magyar és nemzetközi továbbképzésen is részt vettem
2002 Továbbképzés: Reconstructive and Aesthetic Breast Surgery
2004 Akkreditált továbbképzés: Varróanyagok és sebegyesítés
2005 Akkreditált továbbképzés: Mikrosebészet alapjai
2007 VII. Breast and Face, Reconstructive and Aesthetic Plastic Surgery Symposia
2007 International Plastic Surgery Course
2007 PhD training
2008 Face Rejuvenation: Vistabel and Juvederm ULTRA combination therapy
2010 Breast reconstruction with Natrelle 133 and 150
2011 XVII. Nemzetközi Orrplasztikai és Arcesztétikai Sebészeti Kurzus
2011 ISAPS Instructional Course
2012 European Regional Melanoma Forum
2012 Attended an Allergan Educational Programme regarding Facial Aesthetics
2012 1st EASAPS Course (European Association of Societies of Aestheteic Plastic Surgery Course) 2nd CEC (Central European Confidence)
2013 Polytech Plastic Surgery Expert Meeting Nemzetközi ösztöndíjak elnyerésével lehetőségem volt több hónapot Németország (Fahklinik Hornheide –Münster, Florence-Nightingale Krankenhaus – Düsseldorf, Klinik und Poliklinik für Mund-, Kiefer- und Gesichtschirurgie und Universitäts-Hautklinik – Mainz), USA (New England Surgical Center, Division of Facial Plastic and Recontsructive Surgery – Wilton) és Ausztria (Medizinische Universität Wien, Klinische Abteilung für Plastische und Rekonstruktive Chirurgie) kórházaiban dolgozni.
Előadóként és társszerzőként hazai és külföldi kongresszusokon, világkongresszusokon rendszeresen részt veszek, több poszter és tudományos közlemény szerzője és társszerzője vagyok.
Részt veszek a sebészeti, bőrgyógyászati, plasztikai sebészeti graduális (magyar, angol) és posztgraduális oktatásban, előadóként is szakvizsga előkészítő tanfolyamon.

Szakmai tagságok

Magyar Sebész Társaság
Magyar Onkológusok Társasága
EACR Europian Association for Cancer Research
Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság

Nyelvismeret

Angol középfokú állami nyelvvizsga
Német középfokú nyelvvizsga-Zertifikat Deutsch Zeugnis B1
Német középfok: Goethe-Zertifikat Be.

Praxis

Az arc-esztétikai beavatkozások olyan sebészeti -műtéti- és nem sebészeti -injekciós- eljárásokat, kezeléseket foglal magába, melyekkel a kialakulóban lévő és már kialakult ráncokat, redőket laza bőrt és bőr alatti szöveteket kezeljük, így az arc-nyak fiatalos, arányos vonásait, harmóniáját állítjuk helyre.

 

Ráncfeltöltés

Gyors, viszonylag kis beavatkozás injekciós technikával a ráncok kitöltésére.

Általában nem igényel érzéstelenítést, egyes feltöltő anyagok tartalmaznak helyi érzéstelenítőt, vagy kiegészítésként helyi érzéstelenítő is alkalmazható.

Kezelési idő: 30 – 60 perc

 

Ránctalanító kezelés

Gyors, viszonylag kis beavatkozás injekciós technikával a dinamikus ráncok kialakításáért felelős izmok átmeneti bénításával. 

Nem igényel érzéstelenítést.

A kezelési idő 30 – 60 perc

 

Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika kisebb műtéti beavatkozás, mint az arcplasztika és sokszor önmagában is nagyon jelentős fiatalító hatása lehet. A felső és az alsó szemhéjak bőrének öregedése, rugalmasságának elvesztése, a szem környéki támasztórendszer petyhüdtsége, kifejezett ráncosodással, szemkörnyéki duzzanattal járhat, ami esztétikai és pszichés panaszokat eredményezhet. A bőr kinyúlik, a kötőszövet gyengülésével pedig a párnázó zsírszövet előtüremkedik. A felső szemhéj petyhüdté, lógóssá válik, sokszor látótérkiesést is okozhat. Az alsó szemhéjnál a fejtűnő ráncok és a kinyúlt bőr mögött jelentősen előboltosuló zsírszövet miatt ún. táskák jelennek meg, a szem aláárkolt, táskás lesz.

Előnye a fiatalos tekintet, a szem alatti táskás bőr megszűnése. Kedvező eredményekhez képest vizsonylag kis műtéti beavatkozás.

Műtéti idő: 1-1,5 óra

Kezelés ideje: ambuláns (altatás esetén 1 éjszakás bennfekvés)

 

Homlok- szemöldökplasztika

A homlok- és szemöldökplasztika során akár önmagában végezve, akár arcplasztikával kombinálva, a homlok mély ráncait kezeljük, valamint a szemöldököt emeljük megfelelő pozícóba, mellyel a fiatalos, nyílt tekintet kialakítását végezzük.

Műtéti idő: 1-1,5 óra

Kezelés ideje: ambuláns, (altatás esetén 1 éjszakás bennfekvés)

 

Arcplasztika

Az arcplasztika az arc és nyak területén a kor előrehaladtával kialakuló elváltozások sebészeti kezelése. Ilyen elváltozások az arcközép öregedése, mély ráncok, redők az alsó szemhéjon, az orrszárnyak és ajakzúgok között létrejövő mély ráncok, öregedés során csökkenő és eltolódó zsírtasakok, az izmok tónusának csökkenésével kialakuló, mélyülő ráncok, a bőr lazasága és a zsírtasakok átrendeződése miatt kialakuló ráncok az áll-nyak területén. Az arcplasztika műtét célja a fiatalosabb, kellemes, harmonikus megjelenés visszaállítása.

Műtéti idő: 3-6 óra

kezelés ideje: 1 éjszakás bennfekvés

 

Szemhéjplasztika, Ránckezelés, Bőrfiatalítás, Hegkezelés, Bőrelváltozások-kinövések eltávolítása

Előnyök:  gyors, egyszerű, kis fájdalommal járó beavatkozás
Érzéstelenítés módja: általában nem igényel érzéstelenítést, kiegészítésként alkalmazható helyi érzéstelenítő kenőcs formájában
Kezelési idő: 20-60 perc
Munkából való kiesés: néhány órától pár napig

 

Ajakplasztika

Az ajaknagyobbítás napjainkban egyre népszerűbb beavatkozás, mivel sokat segít az ajkak teltebbé, vonzóbbá tételében és a fiatalos megjelenés elérésében. Ajakfeltöltés során egy nagyon vékony tű segítségével hatóanyagot, vagy saját zsírt juttatunk az ajakpír alá, melynek következtében az ajkak teltebbé, hngsúlyosabbá, szabályosabbá, íveltebbé válnak. Kiválóan alkalmas az eljárás a veleszületett aszimmetria korrigálására is. Az ajkak egyes alaki eltérései is javíthatóak műtéttel.

Műtéti idő: 30 – 60 perc

kezelés ideje: ambuláns (altatás esetén 1 éjszakás bennfekvés)

 

Fülplasztika

A fül alaki, helyzeti problémái már fiatal korban is zavaróak lehetnek. Általában a fülkagyló eláll a koponyától, felszíne különböző mértékben elsimult, a porc túl erős, vagy éppen elgyengült, a fülek aszimmetrikusak. Műtét során ezen eltéréseket korrigáljuk.A műtét elvégzése már  5-7 éves korban ajánlott pszichés hatások kivédése céljából is, de bármely életkorban jó eredménnyel elvégezhető.

Műtéti idő: 1- 1,5

kezelés időtartama: ambuláns (altatás esetén 1 éjszakás bennfekvés)

 

Nyakplasztika

Az idősebb korosztály körében a nyakplasztika egyre népszerűbb esztétikai beavatkozás. A jelenleg alkalmazott modern eljárásnál nemcsak a bőrt, hanem a bőr alatti vékony izmot is megfeszítjük, javítva ezzel az eredményt és annak tartósságát. A bőrt és a bőr alatti szöveteket a megfelelő irányba húzva visszük a helyükre, helyreállítva ezzel a fiatalos nyakkontúrt. A bőrbe vésődött igen mély barázdákat önmagában a műtét nem tünteti el, ilyenkor egyéb kiegészítő eljárásokkal ezek javíthatóak. A műtét általában a nyakat érinti, de szükség esetén kombinálható arcplasztikával is.

Műtéti idő: 2 – 4 óra

kezelés időtartama: altatás, bizonyos esetekben helyi érzéstelenítés

kötés, gipszkötés viselése: 10 – 14 nap

 

BŐRSEBÉSZET

Anyajegyek, a bőr jó- és rosszindulatú daganatai, ciszták, zsírcsomó, kása daganat, benőtt köröm ambuláns ellátásban történő eltávolítása.

Műtéti idő: 15 – 30 perc

 

ALAKFORMÁLÓ ESZTÉTIKA

  • Felkarplasztika
  • Combplasztika
  • Hasplasztika
  • Törzsplasztika
  • Zsírszívás

Zsírfeltötés: A zsírfeltöltést ránctalanító és volumennövelő, kontúrjavító eljárásként alkalmazhatjuk. A beavatkozás során a páciensnél zsírszívást végzünk, majd ezen saját zsírszövetet speciális eljárással előkészítjük és visszajuttatjuk a megfelelő helyekre, ráncokba, volumen hiányos területekbe. Kezelési idő: 30 – 90 perc

Intimplasztika: A külső nemi szerveken végzett korrekciós, vagy esztétikai műtéti beavatkozások. Kezelési idő: 1-2 óra

 

MELLPLASZTIKA

  • Mellnagyobbítás
  • Mellfelvarrás
  • Mellkisebbítés
  • Férfi mellplasztika