Nőgyógyászat

Évente ajánlott nőgyógyászati vizsgálaton részt venni, panaszok esetén pedig semmiképpen sem szabad halogatni nőgyógyász felkeresését, ugyanis az elhanyagolt gyulladásos, fertőző megbetegedések kimenetele akár meddőség is lehet.

 

A nőgyógyászati vizsgálaton a méhnyakrák szűrése is elvégzésre kerül, ugyanis a korai stádiumban felismert elváltozás hatékonyabban kezelhető. A vizsgálat gyorsan elvégezhető és fájdalommentes.

 

A rutin nőgyógyászati vizsgálat által lehetőség nyílik a krónikus gyulladások, gombás, bakteriális, vírusos, parazitás fertőzések, ciszták, myomák és egyéb nőgyógyászati elváltozások felismerésére, illetve segíti a mell-, petefészek-, méh-, illetve a méhnyakrák szűrését is.

 

Az emlővizsgálat során áttapintásra kerülnek az emlők. Amennyiben az orvos rendellenességet tapasztal, további vizsgálatra küldi a beteget, az emlő ultrahangos, illetve MR vizsgálatára.

 

Rendelőnkben ultrahang is rendelkezésre áll, mely a terhességi ultrahangon kívül alkalmas hüvelyi nőgyógyászati vizsgálatok elvégzésére is. A hüvelyen  át végzett nőgyógyászati ultrahang vizsgálattal még pontosabb képet kaphatunk a méh és a petefészek állapotáról.Rendelés:

Kedd 15:30 - 18:00

szakorvosunk

  • Dr. Ifi Zsolt

    Szülész-nőgyógyász, endokrinológus, diabetológus

    profil